Project 2023 plaatsen douche

Op 30 oktober 2023 is gestart met het installeren van een douche met toilet. In dit huis was alleen een zinken wasbak aanwezig waar de bewoners zich wasten. Toiletbezoek moest buiten gebeuren in een schuurtje. Hier worden                                                                      

Lees meer »

Renovatie

Op 17 oktober, is na een bezoek aan Tepelene, gestart met de renovatie van het dak van de familie Vani Iljazi. Dit is een Roma familie, die in dit "huis" woont.

Lees meer »

Voedselpakketten

 Door de lockdown was er weinig of geen werk voor de dagloners. Gevolg géén inkomen. Daarnaast zijn de prijzen van voedsel met ca. 20% gestegen.

Lees meer »

Project 2019

In de week van 14 oktober ben ik vertrokken naar Tirana, Albanië om daar de eerste stappen te zetten voor de Stichting. Na aankomst in Tirana ben ik doorgereisd naar Tepelenë,  Ik kom hier al 12 jaar. Eerst met Kees Dasselaar, nu als afgevaardigde voor Stichting Werkgroep Albanië Vriezenveen.

Lees meer »

Waterpomp Dhemblam

Op 28 februari zijn Kees Dasselaar en Henk de Lange vertrokken naar Albanie. Dit keer was het belangrijk dat er een goed overleg plaatsvond met de instanties, inzake het waterprobleem in Proganat en Lekdush. Na gesprekken met de directeur van de afdeling openbare werken, bleek het probleem van Progonat niet op  te wegen tegen een meer acuut geval.

Lees meer »

Renovatie scholen

Net buiten Tepelena aan de overkant van de rivier op een afstand van 9 a 10 km ligt een dorpje Mezhgoran, hoog in de bergen, waar het dak van de school gedeeltelijk is ingestort en het andere deel staat op instorten. Bij regenval is er bijna geen droog plekje te vinden om ongestoord les te kunnen geven en les te ontvangen.

Lees meer »