Renovatie scholen

Gepubliceerd op 3 januari 2016 om 19:47

Net buiten Tepelena aan de overkant van de rivier op een afstand van 9 a 10 km ligt een dorpje Mezhgoran, hoog in de bergen, waar het dak van de school gedeeltelijk is ingestort en het andere deel staat op instorten. Bij regenval is er bijna geen droog plekje te vinden om ongestoord les te kunnen geven en les te ontvangen.

 

Ook de ‘Komuna Tepelena’ die van staatswege weliswaar verantwoordelijk is voor onderhoud van de schoolgebouwtjes in de dorpen, heeft geen fondsen.
 
Mezhgoran.
In het dorpje wonen momenteel een kleine 30 families, waarvan meerdere met schoolgaande kinderen.
Door de crisis in Griekenland komen er steeds meer families terug. Afgelopen jaar 4 families met kinderen.
Momenteel zitten er 12 á 15 kinderen op school in verschillende klassen. Komende jaren wordt er een groei in aantal verwacht.
 
uitvoering
De leraar voert zelf met de dorpelingen het werk uit.
Daar ze zelf zeer gebaat zijn bij het verwezenlijken van het project is er de volle medewerking van de dorpelingen zelf. Het nú met leien bedekte dak zal uitgevoerd worden met hedendaagse dakpannen.

Doel:
Het ultieme doel van het project is uitbreiding en naamsbekendheid van de kerk in Tepelenë, en de mensen laten zien wat praktische naastenliefde inhoud
Het uitvoeren van het project zal heel veel goodwill en naamsbekendheid voor de kerk onder de mensen daar, maar ook in Tepelenë geven.
Ook, hopen wij, zal hierdoor de lokale overheid gestimuleerd worden, zichzelf actief in te zetten voor verbetering van de leef- en woonomstandigheden......

 

Bedankbrief leerkracht

halo, I am someone from albania, a teacher in the village of Veliqot, 3 days ago there was a cermony to inagurate the school that your mission has reconstructed and I want to say THANK YOU SO MUCH  in the name of my colleagues and students for helping us.
i am a believer and a member of the church and I know that this good job was done in the name of Lord Jesus christ as Kejsi and Jasper proclaimed.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.